Transferweekje: Tagliafico, Onana, Icardi en leegloop bij NAC

2 maart 2019, 12:00

De transfermarkt is in Nederland alweer een maand gesloten, maar de geruchtenmolen blijft draaien. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Tagliafico en Onana

Ajacieden Nicolas Tagliafico en André Onana doken deze week op in het geruchtencircuit. Tagliafico's zaakwaarnemer Ricardo Schlieper stak van wal. "Er hebben wat clubs geïnformeerd. Ik kan alleen maar zeggen dat daar een grote Spaanse club bij zit", klonk het bij Radio Rivadavia. ESPN koppelde de Argentijn aan Real Madrid en Atlético Madrid. Bij de Koninklijke staat Marcelo voor een mogelijk vertrek, Atléti dreigt Lucas Hernandez te verliezen aan Bayern München (zie hieronder) en beschikt Filipe Luis over een aflopend contract. Voor Onana bestaat er in ieder geval belangstelling vanuit FC Barcelona, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346618/fc-barcelona-s-interesse-in-onana-bevestigd-geen-geheim/,_blank,zo bevestigde zaakwaarnemer Albert Botines]. De Ajax-doelman is een optie als Jasper Cillessen vertrekt. Volgens [a,https://www.telegraaf.nl/sport/3212730/fc-barcelona-polst-onana,_blank,De Telegraaf] zijn er meerdere kapers op de kust: Tottenham Hotspur, Arsenal en West Ham United zouden zich gemeld hebben. Dat Onana volgend seizoen nog bij Ajax onder de lat staat, lijkt daarmee een utopie.

{image[332789][right-half][]}Hernandez naar Bayern, streep door De Ligt?

BILD weet het zeker: nadat in januari de transfer afketste, maakt Lucas Hernandez (23) komende zomer alsnog de overstap van Atlético Madrid naar Bayern München. "We hebben goede gesprekken gehad, en er komen nog meer", liet technisch directeur Hasan Salihamidzic desgevraagd weten. Bayern zou al een persoonlijk akkoord hebben met de centrale verdediger, die ook als linksback uit de voeten kan. Als het de transferclausule van tachtig miljoen euro activeert, kan Atlético fluiten naar hun verdediger. Omdat Benjamin Pavard ook naar Bayern komt, lijkt Der Rekordmeister af te haken voor Matthijs de Ligt.

Stuurloos NAC Breda

Het schip NAC Breda zinkt dieper en dieper. De resultaten binnen de lijnen zijn armoedig, verdediger Karol Mets wil plotseling zo snel mogelijk weg en op bestuurlijk vlak is het een rotzooi. Deze week zette de leegloop door. Manager jeugdopleiding Tim Gilissen gaat bij Heracles Almelo aan de slag als technisch manager. Dat terwijl NAC nog steeds zonder zit, maar de club zou het onvoldoende in Gilissen zien zitten. Naast Gilissen trokken ook Marion van Vroenhoven (assistent-voetbalzaken) en Eric Matijsen (commercieel manager) de deur achter zich dicht. Tel daarbij op het eerdere vertrek van Hans Smulders (technisch directeur), Justin Goetzee (algemeen directeur), Pierre van Hooijdonk (lid technisch hart) en Sepp de Roover (commissaris technische zaken) en je kunt concluderen dat de Parel van het Zuiden nagenoeg stuurloos is. Géén algemeen directeur - [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346683/onrustig-nac-hoopt-snel-nieuwe-algemeen-directeur-te-hebben/,_blank,Nicole Edelenbos] vervult die functie op interim basis - en niemand die het technische beleid uitzet. Wie gaat zich dan buigen over de selectie van volgend seizoen? De contracten van  Mitchell te Vrede, Fabian Sporkslede en Gianluca Nijholt lopen af, tevens keren acht huurlingen terug naar hun club. Nog even en NAC ligt op de bodem van de zee.

{image[328158][right-half][]}Contractverlengingen op komst

Zeker twee Eredivisie-trainers blijven op het pluche zitten. Henk de Jong is met De Graafschap in gesprek. Witte rook is er nog niet, maar alles ziet er goed uit en lijkt het een kwestie van tijd, ongeacht hoe de degradatiestrijd van de Superboeren afloopt. Ook Willem II is tevreden over de samenwerking met hun trainer. Adrie Koster en de kersvers bekerfinalist spraken in februari met elkaar en de kans is groot dat beide partijen de samenwerking verlengen. Bij Kosters aanstelling werd die intentie uitgesproken en zo staat de club er nog steeds in, bevestigde technisch directeur Joris Mathijsen aan het Algemeen Dagblad. Ook Koster heeft het goed naar zijn zin, nu zeker met de bekerfinale op zak.

Icardi

Sinds Mauro Icardi de aanvoerdersband moest inleveren, speelde hij geen wedstrijd meer voor Internazionale. De spits zou een knieblessure hebben, wat Inter vorige maand tegensprak. In de afgelopen weken deed Icardi's vrouw én zaakwaarnemer Wanda het woord, gisteren (vrijdag) doorbrak de Argentijn zijn stilzwijgen. In een Instagram-bericht suggereert Icardi dat het Inter ontbreekt aan respect. Daarmee lijkt het er steeds meer op dat het huwelijk op springen staat. Contractverlenging, de waarschijnlijke oorzaak van alle onrust, is verder weg dan ooit. Juventus, Napoli en ook Real Madrid worden genoemd als geïnteresseerde clubs. Maar volgens Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis in Corriere dello Sport bestaat de interesse uit het verleden niet langer. Of weet Internazionale het huwelijk nog te repareren?

Het laatste transfernieuws volg je ook via onze Facebook-pagina Transferupdate!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen