Ophef over verwijzing naar Nouri op Feyenoord-spandoek

1 maart 2019, 10:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het laatste woord is nog niet gezegd over een stuitende verwijzing op het enorme spandoek dat de Feyenoord-aanhang afgelopen woensdag toonde voorafgaand aan de bekerklassieker tegen Ajax. Op het spandoek was een hectometerpaal te zien met een onsmakelijke verwijzing naar Carlo Picornie en Abdelhak Nouri. 'A10, 34,0' stond op het geschilderde paaltje.

A10 verwijst naar de Slag om Beverwijk die in maart 1997 plaatsvond. Feyenoord- en Ajax-hooligans gingen op een weiland in de buurt van Beverwijk met elkaar op de vuist, waarbij Ajax-fan Picornie om het leven kwam. De massale vechtpartij vond overigens niet plaats langs de A10, maar de A9. 34 zou moeten verwijzen naar het rugnummer van Nouri, die in de zomer van 2017 ernstige en blijvende hersenschade overhield aan hartritmestoornissen.

Eduard Cachet, bestuurslid van supportersvereniging FSV de Feijenoorder, distantieert zich van de verwijzingen. "Op het ontwerp, dat is afgestemd met Feyenoord, stond het zeer zeker niet.  Maar het doek is meer dan 100 meter groot en je kan niet elke vierkante centimeter controleren. Het stond ook in een heel klein hoekje", aldus Cachet tegenover het Algemeen Dagblad. Hij weet niet wie het paaltje geschilderd heeft. "Er hebben ook minimaal 100 mensen aan gewerkt en we hebben geen idee wanneer het erop is gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen