Robertson tipt Virgil van Dijk als Speler van het Jaar

Robertson tipt Virgil van Dijk als Speler van het Jaar

1 maart 2019 – Als het aan Andrew Robertson ligt, wordt Virgil van Dijk aan het einde van het seizoen verkozen tot beste speler van de Premier League. De Nederlandse verdediger is bij Liverpool de rots in de branding en uitgegroeid tot één van de beste verdedigers ter wereld. Die mening deelt Robertson ook.Mede door de inbreng van Van Dijk incasseerde Liverpool in het huidige seizoen nog maar vijftien doelpunten in de Premier League - het minste van alle competitiedeelnemers. Robertson vindt dat Van Dijks ijzersterke seizoen beloond moet worden met de PFA Player of the Year-award. "Als het seizoen vanavond zou eindigen, zou ik hem de prijs persoonlijk overhandigen", vertelt de Liverpool-back in Engelse media.

"Aanvallende spelers maken vaak kans op de prijs omdat zij de doelpunten maken en de krantenkoppen sieren, maar Virgil speelt al het hele seizoen geweldig en verdient alle lof die hij krijgt", gaat de lofzang verder. "In mijn ogen is hij de beste centrumverdediger ter wereld, vanwege de manier waarop hij speelt en vanwege het vertrouwen dat hij uitstraalt. Hij is bovendien jong en kan dus nóg beter worden. Hij is ook ook zó consistent. Als hij zo doorgaat, is er geen reden om hem de prijs niet te geven."

Afgelopen woensdag won Liverpool met 5-0 van Watford, mede door twee doelpunten van Van Dijk. Het was bovendien de zestiende (!) keer dit seizoen dat The Reds de nul hielden in de Engelse competitie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021