Willem II dankt penaltykiller Wellenreuther en haalt bekerfinale

28 februari 2019, 23:34   Bijgewerkt: 28 februari 2019, 23:54

Willem II gaat het op zondag 5 mei opnemen tegen Ajax in de finale van de KNVB Beker. Na een weinig sprankelende, maar bijzonder spannende bekeravond in het Koning Willem II Stadion zegevierden de Tilburgers vanaf de penaltystip. Doelman Timon Wellenreuther stopte liefst drie Alkmaarse penalty's en zag invaller Bjørn Johnsen de paal raken. Het was voor de Tricolores ruim voldoende voor de eerste finaleplek sinds 2005.

Beide ploegen troffen elkaar zondagmiddag al in competitieverband. Willem II won met 2-1, mede dankzij een treffer van Marios Vrousai. De Griek raakte in aanloop naar het bekertreffen echter geblesseerd en werd vervangen door Aras Özbiliz.

Trainer Adrie Koster greep halverwege in en ruilde Özbiliz in voor Vangelis Pavlidis. Willem II ging op zoek naar de gelijkmaker en gaf achterin ruimte weg, maar AZ kon niet profiteren. Ricardo van Rhijn kreeg alle ruimte om op te stomen richting het strafschopgebied, maar produceerde een doorzichtige stiftbal. Na een uur spelen bewees Pavlidis zijn waarde. De Griek werd bediend door Pol Llonch en kaatste op Alexander Isak, die tegendraads de 1-1 binnenschoot.

De wedstrijd was in het vervolg van de tweede helft volledig in balans. AZ was duidelijk de betere in het positiespel, maar Willem II compenseerde veel op basis van instelling en strijdlust. Grote kansen konden niet meer genoteerd worden en een verlenging bleek onvermijdelijk. Hierin rommelde Pavlidis zich direct een weg door de AZ-verdediging, maar de Griek schoot net voorlangs.

Doelman Wellenreuther had nog nooit een penalty gepakt in de Eredivisie, maar stopte de pingels van uitblinker Teun Koopmeiners, Guus Til én Van Rhijn. Daniel Crowley en Thomas Meissner misten namens de thuisploeg, maar Freek Heerkens en Isak hielden hun zenuwen wel in bedwang. Oussama Idrissi zorgde voor hernieuwde hoop in de Alkmaarse harten, maar Johnsen besliste de strafschoppenreeks met zijn schot tegen de paal.

Opstelling en beoordelingen*      

Willem II: Timon Wellenreuther 7.0; Freek Heerkens 5.5, Thomas Meissner 5.5, Jorden Peters 6, Diego Palacios 6.5 (109. Kristófer Kristinsson -); Pol Llonch 6, Daniel Crowley 5.5, Renato Tapia 7; Damil Dankerlui 5, Alexander Isak 6, Aras Özbiliz 4 (46. Vangelis Pavlidis 6)

AZ: Marco Bizot 6.5; Ricardo van Rhijn 6, Ron Vlaar 6, Teun Koopmeiners 7, Thomas Ouwejan 6; Fredrik Midtsjø 6.5, Guus Til 4.5, Adam Maher 5; Calvin Stengs 6.5 (88. Bjørn Johnsen 5), Mats Seuntjens 5.5 (102. Owen Wijndal -), Oussama Idrissi 4

Man of the match: Timon Wellenreuther

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen