UEFA pakt Ramos aan en schorst hem voor twee CL-duels

28 februari 2019, 18:54

De gele kaart die Sergio Ramos pakte tegen Ajax, is hem duur komen te staan. De UEFA maakt donderdagavond bekend dat de verdediger van Real Madrid voor twee duels geschorst is in de Champions League. Hij mist dus niet alleen de return tegen Ajax van komende dinsdag, maar ook de eerste wedstrijd van de mogelijke kwartfinales.

Dat maakt de UEFA donderdagavond bekend. De verdediger pakte in het heenduel van de Champions League tegen Ajax vermoedelijk expres een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de return met de Amsterdammers. Door die kaart kan hij met een schone lei beginnen in de (mogelijke) kwartfinale, waardoor ze bij de voetbalbond niet blij zijn met die actie.

Hoewel hij direct na het duel in de Johan Cruijff ArenA zou hebben toegegeven dat hij de kaart inderdaad met opzet pakte, werd dit later weer stellig ontkend door hem. De UEFA vindt het echter bewijs genoeg en stelde eerder een onderzoek in. Geoffrey Kondogbia kreeg recentelijk een soortgelijke straf en ook Ramos is ondanks zijn status dus bestraft door de bond.

"Ik ben zeer verrast door dit alles. Ik wilde de overtreding maken, die was onvermijdelijk. Het was niet om een schorsing te forceren", klonk de reactie van Ramos na de wedstrijd. De verdediger wist dat hij op scherp stond voor de return tegen Ajax. "Maar ik had geen keuze. Dit was een erg gevaarlijke counter in de 88ste minuut. Daarom zei ik na afloop dat ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niets van een schorsing zou weten. Ik had geen andere keus door de overtreding te maken. Dat bedoelde ik met moeilijke beslissingen maken in het voetbal."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen