Vinícius maakt voor het eerst opwachting in Braziliaanse selectie

28 februari 2019, 17:10

Een mooie primeur voor Vinícius Júnior: de talentvolle aanvaller is voor het eerst opgenomen in de selectie van de Braziliaanse nationale ploeg. Hij maakt kans op zijn eerste speelminuten in de oefeninterlands tegen Panama (23 maart) en Tsjechië (26 maart).

Vinícius maakt steeds meer speelminuten bij Real Madrid en het is dan ook geen echte verrassing dat hij door bondscoach Tite bij de groep is gehaald. De keuzeheer denkt dat het belangrijk is dat de achttienjarige buitenspeler zich nu ook bij de nationale ploeg gaat laten zien. "Hij zit bij een zeer veeleisende club'', zei de bondscoach donderdag bij zijn toelichting. "Ik wil hem de kans geven bij de nationale ploeg om zich verder te ontwikkelen. Het is goed voor hem om de sfeer in de kleedkamer op te pikken en de druk van het gele shirt op zijn schouders te voelen.''

Vinícius zit dus wel bij de groep, maar dat geldt niet voor enkele sterkhouders. Neymar (Paris Saint-Germain), Fernandinho (Manchester City) en Marcelo (Real Madrid) zijn niet van de partij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen