Piqué vraagt aandacht voor het lot van Catalaanse seperatisten

28 februari 2019, 12:49

Niet voor het eerst heeft Gerard Piqué na afloop van een duel aandacht gevraagd voor een maatschappelijk probleem. De verdediger van FC Barcelona won van Real Madrid (0-3) en liet in de interviews naderhand weten dat hij meer aandacht wil voor het lot van Catalaanse politieke gevangenen.

Pique sneerde in de media naar de Spaanse televisiezenders. "Als de Spaanse televisiezenders iets meer tijd besteden aan het proces dat de politieke gevangenen moeten ondergaan - een proces dat niet bepaald rechtvaardig verloopt - in plaats van de discussies over de VAR, dan zou het land beter af zijn."

Een aantal Catalaanse seperatisten staan voor de rechter na de rellen van het najaar in 2017, toen een conflict in Catalonië uitliep op verschillende rellen. Pique is al vaker uitgesproken over de verhoudingen tussen Catalanen en Spanjaarden en zorgt er mede voor dat de Clásico's extra beladen zijn.

Zaterdag staan Real Madrid en Barça weer tegenover elkaar. Volgens Pique wordt het een lastige wedstrijd. "Door deze uitslag lijkt het of Real Madrid veel minder was, maar dat viel wel mee. Wij speelden wat wisselvallig. Pas als we zaterdag winnen, kunnen we zeggen dat we de fase van zware wedstrijden hebben overleefd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen