Ajax boekt 20,3 miljoen euro winst en ziet salarissen fors stijgen

28 februari 2019, 12:12

Ajax heeft over de eerste zes maanden van het huidige seizoen een netto-winst geboekt van 20,3 miljoen euro. Dat was met name te danken aan de succesvolle Champions League-campagne, waaruit het al ruim zestig miljoen euro incasseerde. In totaal was de omzet ruim 104 miljoen euro over het eerste deel van het seizoen en dat is een stuk hoger dan vorig jaar.

Dat hebben de Amsterdammers donderdag gepresenteerd. Niet alleen de opbrengsten zijn flink gestegen (vorig jaar was de omzet over het eerste deel namelijk nog 48,3 miljoen), ook de uitgaven zijn gegroeid. Bijvoorbeeld de loonlast: die steeg van zestien miljoen naar 41,3 miljoen euro. De totale bedrijfslasten van Ajax bedragen 76,8 miljoen euro, een stijging van liefst 25,6 miljoen euro in een halfjaar tijd.

Op de transfermarkt speelden de Amsterdammers tot dusver quitte, maar daar komt nog een flinke verandering bij: de verkopen van Frenkie de Jong en Maximilian Wöber zitten nog niet bij deze afrekening. Verder steeg het eigen vermogen van de club ook flink: van 20,4 naar 178,7 miljoen euro. Al met al dus positieve cijfers voor de Amsterdammers, zeker zolang er goed gepresteerd wordt in Europa en de stijging van de bedrijfslasten gecompenseerd kunnen worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen