City verruilt Nike voor PUMA en casht jaarlijks 76 miljoen euro

28 februari 2019, 11:21

Manchester City gaat vanaf komende zomer de kleding van PUMA dragen. Het merk gaat in zee met bijna alle clubs in de City Football Group, waar de voetbalploeg van Pep Guardiola ook onder valt. Volgens de Press Association krijgt de ploeg 76 miljoen euro per jaar.

Alleen New York City FC wordt niet gesponsord door het Duitse sportmerk, dat voor het grootste gedeelte Nike vervangt. Manchester City speelde sinds 2013 in de kledij van dat merk en op de website van de club spreekt Bjorn Gulden, algemeen directeur van PUMA, van een geweldige deal. "Deze samenwerking met de City Football Group is de grootste deal die we ooit hebben gesloten. We kijken er naar uit om een innovatieve samenwerking op te bouwen, zowel binnen als buiten het veld."

Ferran Soriano, de directeur van City Football Group is ook blij met de deal: "Dit betekent de start van een nieuw hoofdstuk voor de City Football Group. Onze samenwerking met PUMA zorgt voor een nieuwe standaard, aangezien het om een globale samenwerking gaat. PUMA deelt dezelfde visie en we kijken uit naar deze geweldige samenwerking."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen