Rugblessure dwingt Vitesse-speler Kruiswijk tot stoppen

28 februari 2019, 09:21   Bijgewerkt: 28 februari 2019, 09:28

Arnold Kruiswijk zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. De 34-jarige verdediger van Vitesse kampt al maanden met een slepende rugblessure, waardoor hij genoodzaakt is om te stoppen als actief voetballer. Naast Vitesse speelde hij in het verleden voor sc Heerenveen, Roda JC, Anderlecht en FC Groningen.

Dat laat hij weten via de clubkanalen van Vitesse, de club voor wie hij sinds 2014 speelt. De laatste jaren komt hij overigens amper in actie voor de Arnhemmers, vanwege zijn rugblessure. Kruiswijk was in het verleden een groot talent, die met Jong Oranje in 2006 (toen speelde hij overigens niet) en 2007 Europees kampioen werd. Desondanks kon hij het niet maken bij Anderlecht, waar hij na twee jaar alweer vertrok.

"Mijn rugblessure gaat maar niet over. Ik heb lang gevalideerd", legt Kruiswijk zijn keuze uit. "Elke keer als ik volledig meetrain, heb ik veel last en houd ik veel last. En dat lijkt niet meer beter te worden." Anders had hij zeker nog door willen gaan met voetballen. "Verdedigers kunnen normaliter langer mee dan tot hun 34ste, dus het was zeker een lastige keuze." 

Snelste eigen doelpunt

Verder heeft Kruiswijk ook nog een bijzonder record op zijn naam staan. Hij passeerde op 10 september 2006 al na negen seconden zijn eigen doelman Bas Roorda: het snelste eigen doelpunt in de historie van de Eredivisie. Verder is de Groninger bekend om het doelpunt dat hij maakte op 10 maart 2017: na 25.318 minuten maakte hij zijn enige doelpunt in zijn loopbaan, waarna hij een publiekswissel kreeg. "Het voelde alsof die hele wedstrijd om mij draaide", glimlachte de Vitessenaar, voor wie het mooiste moment in zijn loopbaan de bekerwinst met Vitesse was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen