De Jong hoopt op Willem II en wil voorbeeld nemen aan Barcelona

28 februari 2019, 08:34

Als het aan Frenkie de Jong ligt, speelt hij een van zijn laatste wedstrijden namens Ajax tegen zijn oude club Willem II. De middenvelder hoopt dat de Tilburgers in de halve finale van de KNVB Beker AZ verslaan en zo de Amsterdammers treffen op 5 mei in De Kuip. "Doe maar Willem II", aldus de Ajacied over de mogelijke opponent.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Willem II speelt donderdagavond tegen AZ in de andere halve finale van de beker en moet zich nog bewijzen: Ajax kan een plek in de eindstrijd - voor het eerst sinds jaren - niet meer ontgaan. "Ik vond dat we niet goed begonnen tegen Feyenoord", zei De Jong desondanks. "Dat gold ook voor mijzelf. In de tweede helft ging het gelukkig veel beter."

Voorbeeld nemen aan Barcelona

Verder vindt de middenvelder het prettig dat de Amsterdammers nu een weekje vrij zijn, om zich optimaal voor te bereiden op het duel met Real Madrid. In dat kader gaf FC Barcelona - de toekomstige werkgever van De Jong - woensdagavond ook het goede voorbeeld aan Ajax door met 0-3 te winnen in de Spaanse hoofdstad. "Als wij dat resultaat halen, zullen we heel blij zijn", aldus de middenvelder tegenover Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen