Gisteren gemist: Ajax neemt revanche, Barça schakelt Real uit

28 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 27 februari.

Ajax neemt in De Kuip revanche voor blamage en is bekerfinalist

Ajax heeft zich dankzij een 0-3 overwinning op Feyenoord overtuigend gerevancheerd voor de 6-2 nederlaag van vorige maand in de competitie. De Amsterdammers waren in De Kuip duidelijk te sterk voor Feyenoord en via Matthijs de Ligt, Nicolas Tagliafico en Donny van de Beek was er ook op het scorebord geen twijfel mogelijk wie in Rotterdam de beste was. Voor de hoofdstedelingen wacht naast de titelstrijd en de Champions League-return tegen Real Madrid nog een kans op een prijs, want de overwinning zorgt ervoor dat Ajax de eerste bekerfinalist is. Voor het behoudens het eerste kwart machteloze Feyenoord eindigt het seizoen in mineur, al mogen de Rotterdammers zich bij de openingstreffer beklagen bij arbiter Kevin Blom.

Ten Hag: "Investeren in corners heeft zich uitbetaald"

Erik ten Hag is trots dat het Ajax is gelukt om de finale van de KNVB Beker te bereiken, maar loopt nog niet de polonaise. De trainer van de Amsterdammers beseft dat nu de cruciale fase van alle competities aanbreekt. "We hebben revanche genomen op Feyenoord na de 6-2 nederlaag in de competitie en nu is het zaak om ook de finale te winnen", aldus Ten Hag.

Van Bronckhorst zag het na de openingsgoal 'doodvallen'

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord woensdagavond naast de laatste kans op een prijs grijpen. Voor eigen publiek gingen de Rotterdammers in de halve finale van de KNVB Beker met 0-3 onderuit tegen Ajax, dat doorstoot naar de eindstrijd. Van Bronckhorst baalt dat het steeds misging op de bepalende momenten.

Effectiever FC Barcelona klopt Real Madrid in eigen huis

FC Barcelona gaat proberen om zijn vijfde achtereenvolgende Copa del Rey te winnen. De Catalanen begonnen met een 1-1 'achterstand' aan de tweede halve finale tegen Real Madrid, maar verlieten het veld van de aartsrivaal met een royale 0-3 zege. Real Madrid was voor rust de betere, maar ging slordig om met de kansen die het kreeg. Barça kwam in de eerste helft weinig overtuigend voor de dag, maar toonde na de rust geen enkele genade bij de spaarzame kansen die het kreeg.

Twee goals Van Dijk bij winnend L'pool, City wint ook

Liverpool en Manchester City hebben woensdagavond goede zaken gedaan in de Engelse titelrace. De koploper was voor eigen publiek met 5-0 te sterk voor Watford, mede door twee doelpunten van Virgil van Dijk. City won met 1-0 van West Ham United. Daarmee profiteren de nummers één en twee optimaal van het puntenverlies van Tottenham Hotspur op bezoek bij Chelsea (2-0).

Einde aan doelpuntendroogte Memphis, ook De Roon scoort

Voor het eerst sinds 10 november heeft Memphis Depay (op archiefbeeld) gescoord voor Olympique Lyon. Mede dankzij zijn doelpunt bereikte Lyon, waar Kenny Tete ook meespeelde, de halve finale van de Franse beker. In Italië was Marten de Roon trefzeker: in het heenduel van de halve finale van de Coppa Italia tegen Fiorentina (3-3) schoot de middenvelder fraai raak.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen