Van Persie eindigt zonder eremetaal: "Mijn carrière prijs op zich"

28 februari 2019, 00:06

De laatste Klassieker van Robin van Persie werd er een die eindigde in een teleurstelling. De aanvoerder van Feyenoord verloor met 0-3 van Ajax en ziet zijn laatste kans op een prijs in rook opgaan. Bij FOX Sports blikt hij teleurgesteld terug.

"Die kans is verkeken, helaas", is zijn commentaar na afloop. "Maar dat hoort ook bij topsport en dat moet je nemen als een man. Soms ben je blij, vandaag zijn we niet blij."

Volgens RvP valt de Rotterdammers weinig te verwijten. "We hebben alles gegeven. Ik denk dat we de eerste helft goed speelden en via Sam en mijzelf was kansen krijgen. We hadden de overhand, maar dan moet je die kansen maken. Het was toch een domper, die tegentreffer voor rust."

Opvallend was het feit dat Van Persie kort na de derde treffer werd vervangen, terwijl het eerst leek alsof Giovanni van Bronckhorst juist Jens Toornstra naar de kant wilde halen. "Gio zei net al dat hij bij 0-2 van plan was om mij op '10' te zetten, maar omdat het 0-3 werd, werd ik naar de kant gehaald."

Van Persie sluit zijn loopbaan zonder prijs af, maar wil daar niet te zwaar aan tillen. "Ik heb prijzen gewonnen, finales gewonnen en finales verloren. Ik denk dat mijn carrière een prijs op zich is. Daar ben ik dankbaar voor en trots op, maar dit hoort er ook bij. Het is niet dat je altijd alles maar wint."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen