Einde aan doelpuntendroogte Memphis, ook De Roon scoort

Einde aan doelpuntendroogte Memphis, ook De Roon scoort

27 februari 2019 – Voor het eerst sinds 10 november heeft Memphis Depay (op archiefbeeld) gescoord voor Olympique Lyon. Mede dankzij zijn doelpunt bereikte Lyon, waar Kenny Tete ook meespeelde, de halve finale van de Franse beker. In Italië was Marten de Roon trefzeker: in het heenduel van de halve finale van de Coppa Italia tegen Fiorentina (3-3) schoot de middenvelder fraai raak.Olympique Lyon - Caen 3-0
Memphis kreeg door zijn doelpuntendroogte en gemiste penalty van zondag tegen AS Monaco steeds meer kritiek te verwerken, maar tegen Caen bewees hij zijn waarde. Met een puntgave voorzet legde Memphis de bal op het hoofd van Jason Denayer en kopte de Belg raak. Nadat Maxwel Cornet vlak na rust de voorsprong verdubbelde, maakte Memphis zijn eerste doelpunt sinds maanden. Een fraaie vrije trap van de Oranje-international dwarrelde in het doel en schoot hij Les Gones definitief naar de halve finale van de Coupe de France.

Fiorentina - Atalanta 3-3
Fiorentina en Atalanta verzorgden een spektakelstuk in de halve finale van de Italiaanse beker. Met De Roon en Hans Hateboer in de basis schoot Atalanta uit de startblokken. Al na een kwartier stond het 0-2 dankzij doelpunten van Papu Gomez en Mario Pasalic, maar Fiorentina rechtte de rug en kwam nog voor het rustsignaal via Federico Chiesa en Marco Benassi op gelijke hoogte. De Roon hielp Atalanta met een keiharde pegel aan een nieuwe voorsprong, maar ook dat bleek onvoldoende. Luis Muriel tekende in slotfase voor de gelijkmaker en kan de return op 24 april nog alle kanten op.

Lees ook: Twee goals Van Dijk bij winnend L'pool, City wint ook

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021