Honderdste duel voor blije De Ligt: "Heb hem mooi bekroond"

27 februari 2019, 23:12   Bijgewerkt: 27 februari 2019, 23:29

Een uiterst tevreden Matthijs de Ligt spreekt van een mooie bekroning op zijn honderdste duel in het eerste elftal van Ajax. De captain won met zijn ploeg met 0-3 van Feyenoord, maakte de eerste goal en staat zodoende in de finale van het bekertoernooi.

En dat terwijl er een maand geleden nog met 6-2 van Feyenoord verloren werd en De Ligt naderhand des duivels was. "Er staat hier een heel andere Matthijs ja. We hebben gestreden als team en dat was heel goed", blikt hij bij Ajax TV tevreden terug. Volgens hem viel zijn openingstreffer, een doeltreffende kopbal op een paar tellen voor rust, op een cruciaal moment. "Ik nam een aanloop, nam de bal hoog en kop de bal perfect binnen. Dat was een kantelpunt in de wedstrijd."

Ajax kwam kort na rust snel op 0-2, maar De Ligt dacht nog niet dat toen de buit al binnen was. "Je weet dat als Feyenoord de 1-2 maakt, dat het nog spannend wordt. Pas bij de 0-3 dacht ik 'hee, we zijn er.'" De Ligt beleefde dus een fraaie avond en speelde en passant ook zijn honderdste duel in het eerste elftal. "Ik ben er heel trots op. Om als jeugdspeler hier op te groeien en als negentienjarige honderd duels te spelen in het eerste vind ik mooi. En ik heb hem mooi bekroond, denk ik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen