Effectiever FC Barcelona klopt Real Madrid in eigen huis

27 februari 2019, 22:57

FC Barcelona gaat proberen om zijn vijfde achtereenvolgende Copa del Rey te winnen. De Catalanen begonnen met een 1-1 'achterstand' aan de tweede halve finale tegen Real Madrid, maar verlieten het veld van de aartsrivaal met een royale 0-3 zege. Real Madrid was voor rust de betere, maar ging slordig om met de kansen die het kreeg. Barça kwam in de eerste helft weinig overtuigend voor de dag, maar toonde na de rust geen enkele genade bij de spaarzame kansen die het kreeg.

Bij Real Madrid keerde aanvoerder Sergio Ramos terug van een schorsing en mocht reservedoelman Keylor Navas onder de lat staan. Barcelona's 'bekerkeeper' Jasper Cillessen keerde terug van een blessure, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Clément Lenglet, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé verdrongen Samuel Umtiti, Arturo Vidal en Philippe Coutinho uit de basis.

Voor rust werd er in offensief opzicht niet veel van de gasten uit Catalonië vernomen. Lionel Messi kreeg geen meter ruimte van Casemiro, die hiermee de angel uit het aanvalsspel van FC Barcelona haalde. Real Madrid had de eerste helft onder controle en stichtte het meeste doelgevaar, vooral via de razendsnelle Vinicius Junior.

Het Braziliaanse wonderkind kreeg meerdere uitstekende schietkansen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Na halfslachtig wegwerken van Jordi Alba kreeg Vinicius zijn grootste kans, maar Marc-André ter Stegen kwam als winnaar uit de tweestrijd. De Duitse sluitpost bracht ook redding bij een open kans voor Karim Benzema, waardoor de eerste helft zonder doelpunten eindigde.

Direct na rust kwam Barcelona echter tot zijn eerste geslaagde aanval van de avond, waardoor de wereld er plots heel anders uitzag. Dembélé haalde de achterlijn en trok voor op Suárez, die Navas kansloos liet met een strakke schuiver: 0-1. Real Madrid moest nu komen, maar Ter Stegen stak in bloedvorm. De Duitser werd tot het uiterste gedreven door een kopbal van Sergio Reguilón, maar pakte uit met een schitterende zweefduik.

Twintig minuten voor tijd viel de wedstrijd in een beslissende plooi. Dembélé was opnieuw de aangever, maar Raphaël Varane gleed de bal in eigen doel voordat Suárez erbij kon: 0-2. Drie minuten later ging Suárez in de zestien meter onderuit in duel met Casemiro: de Uruguayaan tekende met een gedurfde Panenka voor de 0-3.

Donderdagavond wordt duidelijk wie FC Barcelona gaat treffen in de eindstrijd. Valencia ontvangt Real Betis in het eigen Mestalla en heeft een 2-2 uit de heenwedstrijd op zak. Zaterdagavond werken Real Madrid en FC Barcelona alweer de vierde Clásico van het seizoen af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen