Clasie doet zijn beklag over dure fout van arbiter Blom

27 februari 2019, 23:11   Bijgewerkt: 27 februari 2019, 23:30

Met de pest in zijn lijf kijkt Jordy Clasie terug op de verloren Bekerklassieker tegen Ajax. De middenvelder van Feyenoord beklaagde zich na afloop over arbiter Kevin Blom, die vlak voor rust een corner gaf in plaats van een doeltrap. Uit die onterechte hoekschop opende Matthijs de Ligt de score in het met 0-3 verloren duel.

In gesprek met FOX Sports doet Clasie zijn verhaal over zijn tackle op Dusan Tadic. Via het been van de Serviër ging de bal over de achterlijn, maar Blom besloot tot het geven van een corner, waarna De Ligt scoorde. "Blom was er van overtuigd dat het een corner was. Hij zei op het veld meteen tegen mij 'de VAR zegt dat het een corner is' en in de rust zegt hij 'de VAR heeft niets gezegd'. Toen ben ik wel boos geworden. Een scheidsrechter kan altijd een fout maken, maar dit was wel een cruciaal moment."

Behoudens een grote kans voor Sam Larsson, die in de eerste minuten de paal raakte, zag Clasie dat Feyenoord nauwelijks gevaarlijk werd. "Als je die kans maakt, wordt het een heel andere wedstrijd. Ik denk dat we alleen met die kans iets hebben gecreëerd." De tweede goal van Tagliafico, kort na rust, was de nekslag volgens Clasie. "Die 0-2 valt vrij snel, daarna wordt het heel lastig. Het werd alleen maar moeilijker en moeilijker."

Lees ook: Ajax neemt in De Kuip revanche voor blamage en is bekerfinalist

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen