Twee goals Van Dijk bij winnend L'pool, City wint ook

27 februari 2019, 22:56   Bijgewerkt: 28 februari 2019, 08:53

Liverpool en Manchester City hebben woensdagavond goede zaken gedaan in de Engelse titelrace. De koploper was voor eigen publiek met 5-0 te sterk voor Watford, mede door twee doelpunten van Virgil van Dijk. City won met 1-0 van West Ham United. Daarmee profiteren de nummers één en twee optimaal van het puntenverlies van Tottenham Hotspur op bezoek bij Chelsea (2-0).

Liverpool - Watford 5-0

Liverpool speelde drie van de laatste vier competitiewedstrijden gelijk en kon zodoende wel weer een succesje gebruiken. Om er zeker van te zijn Manchester City onder zich te houden, mocht de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum geen fout maken tegen het Watford van Daryl Janmaat. Dat gebeurde ook niet. Al vrij snel werd duidelijk dat het een probleemloze avond zou worden voor Liverpool. Binnen twintig minuten leidden The Reds al met 2-0.

Na rust voerden Divock Origi - die de geblesseerde Roberto Firmino in de basis verving - en Van Dijk de score op. Origi tekende voor de 3-0, alvorens Van Dijk met twee rake kopballen in een paar minuten tijd ook aanvallend zijn bijdrage leverde. Door de zege behoudt Liverpool de koppositie en heeft het nog steeds één punt voorsprong op Manchester City. Het gat met nummer drie Tottenham Hotspur is wel groter geworden: dat bedraagt nu liefst negen punten.

{image[332745][right-half][]}Manchester City - West Ham United 1-0

Manchester City is de voorbije weken steeds dichter bij Liverpool gekropen en hoopt de koploper binnenkort van de troon te stoten. Dat lukte tegen woensdag nog niet, maar de ploeg van trainer Pep Guardiola blijft in de nek hijgen van de concurrent. Tegen West Ham United maakten The Citizens geen fout. Door een doelpunt van Sergio Agüero werd de middenmoter met 1-0 verslagen.

Het duurde even tot de wedstrijd ontbrandde. Manchester City kwam moeilijk tot kansen tegen West Ham United, dat een stugge tegenstander bleek. Na een uur kreeg de nummer twee van de Engelse competitie een strafschop nadat een overtreding was gemaakt op Bernardo Silva. Agüero ging achter de bal staan en schoot zijn achttiende van het seizoen binnen.

{image[332747][right-half][]}Chelsea - Tottenham Hotspur 2-0

De op papier meest spraakmakende Engelse wedstrijd van de avond werd in Londen gespeeld: Chelsea - Tottenham Hotspur. De thuisploeg bevindt zich in een kleine crisis. Zo is Chelsea uit de top vier van de Premier League gezakt en verloor het afgelopen weekend de League Cup-finale tegen Manchester City. Daarbij kwam ook nog de rol rond doelman Kepa Arrizabalaga, die tegen Tottenham werd gepasseerd.

Zonder Kepa maar mét Willy Caballero beleefde Chelsea een goede avond. De ploeg van trainer Maurizio Sarri spoelde de kater van de verloren finale weg door met 2-0 te winnen van de stadsgenoot, die daardoor de titelaspiraties waarschijnlijk definitief in de prullenbak kan gooien. Pedro brak na een uur spelen de ban en door een eigen doelpunt van Kieran Trippier werd de wedstrijd beslist.

{image[332746][right-half][]}Crystal Palace - Manchester United 1-3

In het kielzog van de top drie ging Manchester United op bezoek bij Crystal Palace, dat met Patrick van Aanholt aantrad. De Nederlandse aanvaller Tahith Chong (19) behoorde door een volle ziekenboeg voor de eerste keer voor een Premier League-wedstrijd tot de wedstrijdselectie voor United. Zijn debuut in de Engelse competitie maakte hij echter niet.

Romelu Lukaku werd de man van de wedstrijd. De Belgische spits opende in de eerste helft met een schot in de lange hoek de score en maakte vlak na rust op acrobatische wijze zijn tweede van de avond. Door een goal van Joel Ward werd het in de slotfase nog even spannend, maar United hield stand en besliste via Ashley Young de wedstrijd. Door de zege blijft ook de ongeslagen reeks van Ole Gunnar Solskjaer als trainer in de Premier League intact.