Uitblinkers Özil en Mkhitaryan gidsen Arsenal langs Bournemouth

27 februari 2019, 22:35

De regelmatig bekritiseerden Mesut Özil en Henrikh Mkhitaryan hebben Arsenal woensdagavond een overwinning op Bournemouth (5-1) geschonken. Het duo speelde rondom Pierre-Emerick Aubameyang en waren in die rol moeilijk te beteugelen voor de gasten.

Al na vier minuten opende Özil de score, via de vingertoppen van Artur Boruc schoot de Duitser de bal in de verre hoek. Halverwege de eerste helft bediende Özil Mkhitaryan. Op aangeven van Özil volleerde de Armeniër de bal fraai binnen: 0-2. Die marge hield Arsenal maar kort vast. Matteo Guendouzi leverde de bal aan de rand van zijn eigen zestien en dat stelde Lys Mousset in staat om de aansluitingstreffer binnen te werken.

Arsenal raakte echter niet in grotere problemen. Vroeg in de tweede helft combineerden Özil en Mkhitaryan over de helft van Bournemouth en legde die laatste de bal klaar voor Laurent Koscielny. Mkhitaryan pikte vlak voor zijn wissel ook nog zijn tweede assist van de avond mee. Met een goede pass stuurde hij Aubameyang alleen op Boruc af. De Gabonees omspeelde de doelman en besliste het duel definitief. Mkhitaryans vervanger Alexandre Lacazette bepaalde de eindstand op 5-1 en gaan The Gunners met vertrouwen richting de stadsderby van zaterdag tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen