Wiegman ziet nederlaag tegen Spanje vooral als leermoment

27 februari 2019, 21:20

Sarina Wiegman tilt niet zwaar aan de nederlaag van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup tegen Spanje. De Oranje-vrouwen speelden geen al te sterke wedstrijd en gingen uiteindelijk met 2-0 onderuit. Namens de Spanjaarden nam Jennifer Hermoso beide doelpunten voor haar rekening.

De bondscoach van de Leeuwinnen spreekt van een terechte overwinning voor Spanje. Wiegman vindt dat de tegenstander met name in het positiespel verder is dan haar ploeg. "Het is heel goed om dit soort wedstrijden te spelen, want het legt bloot wat beter moet. Als we tegen een land spelen dat zo hoog druk zet, agressief speelt en goed positiespel speelt, moet we sneller kiezen voor de diepte en de snelheid van onze voorhoede gebruiken", aldus Wiegman in gesprek met Veronica.

Ondanks dat de wedstrijd weinig verheffend was, zag Wiegman een topwedstrijd. "De eerste helft hadden we moeite compact te blijven, de tweede helft hadden we dat beter voor elkaar. Op het moment dat we meer de bal op hun helft hadden en grip kregen, scoorden zij een tweede goal. Tegen dit soort landen kunnen we ons geen fouten permitteren", zegt Wiegman, die niet ontevreden is. "Dit soort landen moeten we tegenkomen om beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen