Idrissi had aanvankelijk de intentie om Nederlands elftal te halen

27 februari 2019, 19:57

Het hoge woord is eruit: Oussama Idrissi kiest voor een interlandloopbaan voor Marokko. De aanvaller van AZ heeft met het gevoel én met het verstand gekozen. Tot voor kort ging Idrissi echter nog voor een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. 

"Ik was er met mijn familie al langere tijd uit, maar de timing om het naar buiten te brengen was belangrijk. Ik ben iemand die graag netjes te werk gaat en niemand wil teleurstellen, dus ik moest eerst een aantal zaken goed afhandelen. De kogel is nu door de kerk, dus dat dossier kunnen we ook afsluiten", begint Idrissi in gesprek met FOX Sports.

Idrissi kwam uit voor Jong Oranje en andere vertegenwoordigende elftallen. "De intentie was ook om Oranje te halen. Marokko kwam plots, daar had ik vooraf niet op gerekend. Nu kwam het heel dichtbij. De eerste keer hield ik het weg omdat ik nog met Jong Oranje bezig was en het proces wilde afmaken. Vervolgens haperde de ploeg en behaalden we het EK niet."

"Toen kwam een moment dat ik ging nadenken", gaat hij verder. "Wat heb ik? Hoe zijn de kaarten geschud? Wat wil ik voor de toekomst? Daar moest ik de tijd voor nemen. Het gaat om mijn carrière, het is een keuze die met altijd zal blijven volgen. Ik heb er goed over nagedacht en met mensen om mij heen gesproken. Ik heb een warm gevoel bij Marokko, ik ken daar veel jongens en ben blij dat ik voor Marokko mag spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen