PEC Zwolle zet punt achter zaak en speelt op 13 maart tegen Ajax

27 februari 2019, 15:10

Er is woensdagmiddag door PEC Zwolle definitief een punt gezet achter de zaak van de datumswijziging van de wedstrijd tegen Ajax. De club kreeg dinsdag te horen dat de arbitragecommissie zich niet bevoegd achtte om een uitspraak te doen. PEC dacht eraan om naar de civiele rechter te stappen, maar heeft besloten om dat niet te doen. Dat meldt PEC via de officiële kanalen.

Ajax en PEC zouden elkaar eigenlijk komend weekend treffen, maar die wedstrijd is verplaatst vanwege het feit dat Ajax enkele dagen later tegen Real Madrid speelt. De nieuwe datum is vastgesteld op 13 maart, iets waar PEC zich tegen verzetten. 'Vanwege de organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding is het in het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid. PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd', schrijft de club.

PEC nog steeds teleurgesteld

'Het steekt de club dat het beroep bij de arbitragecommissie niet op inhoudelijke, maar formele gronden is afgedaan, terwijl er goede redenen waren voor de arbitrage commissie om het wèl inhoudelijk te behandelen', vindt PEC. 'Dit punt gaat PEC Zwolle dan ook aan de orde stellen in het vennoten overleg van de Eredivisie CV (ECV). Het is namelijk een feit dat de afgesproken procedure voor het verplaatsen van wedstrijddata zoals opgenomen in de unaniem vastgestelde veranderagenda van november 2018 is geschonden. PEC Zwolle beraadt zich dan ook over de positie in dit overleg. Tevens gaat de club de komende periode onderzoeken of de zaak op inhoudelijke gronden nog aan een andere instantie aan de orde kan worden gesteld. Want ook als de stofwolken straks zijn opgetrokken, blijft het feit overeind dat PEC Zwolle door deze gang van zaken de enige club is wiens belangen zijn geschaad.'

De eerstvolgende wedstrijd van PEC Zwolle is op zondag 10 maart, thuis tegen AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen