Van de Looi haalt Groninger bij staf van Jong Oranje

27 februari 2019, 12:22

Marcel Groninger (links op de foto) is per direct toegevoegd aan de technisch staf van Jong Oranje. De voormalig assistent-trainer van FC Groningen wordt bij de beloftenploeg de rechterhand van Erwin van de Looi, met wie hij al eerder samenwerkte. Hij volgt Hendrie Krüzen op.

Het contract van de 48-jarige trainer gaat per direct in en loopt tot en met de zomer van 2021. "Met Marcel halen we een ervaren assistent-trainer bij het team", zegt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma. "Qua karakter is Marcel een goede aanvulling op de huidige staf. Wij vinden het belangrijk dat we de komende EK-kwalificatiereeks continuïteit houden binnen de staf. Ook met Marcel hebben we deze intentie in ieder geval duidelijk uitgesproken. Dat Hendrie niet door kon gaan als assistent-trainer is jammer, maar dit was vooraf bekend. Hendrie is een vakman en de samenwerking tussen hem en de staf was erg prettig. Ik ben ervan overtuigd dat wij met Marcel een goede vervanger in huis hebben gehaald."

Groninger was tot afgelopen zomer assistent bij Groningen en is blij met zijn nieuwe avontuur.  "Dit is voor mij een heel mooie stap in mijn trainerscarrière en ik heb er erg veel zin in. Bij FC Groningen heb ik al eerder drie jaar samengewerkt met Erwin, we weten dus wat we aan elkaar hebben. Tijdens onze FC Groningen-periode wonnen we de KNVB Beker en plaatsten we ons voor Europees voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat wij, samen met de rest van de staf en het team, de aankomende periode ook bij Jong Oranje iets moois kunnen neerzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen