De Ligt gretig: "De revanchegevoelens zijn volop aanwezig"

27 februari 2019, 11:08

Het is de dag van de waarheid voor Feyenoord en Ajax. De clubs strijden vanavond (woensdag) in De Kuip voor een finale in de KNVB Beker en Matthijs de Ligt beseft hoe groot de belangen zijn. Hij wil ten koste van alles een goed resultaat halen.

Daarnaast staat er ook prestige op het spel, aangezien Ajax eerder dit jaar met 6-2 ten onder ging tegen Feyenoord. "Ik was echt boos en teleurgesteld. Zo vlak na de wedstrijd komen de emoties er dan uit. Dan reageer je op gevoel. Het was gewoon schandalig", zegt De Ligt tegen het Algemeen Dagblad, doelend op zijn kritische teksten na het duel. "De wonden zijn wel een beetje geheeld. Maar natuurlijk zijn de revanchegevoelens nog volop aanwezig. Ik weet zeker dat het niet nóg een keer gaat gebeuren. De eerste twintig minuten speelden we toen eigenlijk wel prima, maar daarna werd het een complete offday."

De Ligt beseft dat de 6-2 nederlaag nog altijd pijn doet bij iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. "Kijk, we moesten toen door. Zoals we eerder in het seizoen na een tegenslag óók door zijn gegaan", vertelt De Ligt. "Het plezier in de groep is weer terug. Na de wedstrijd tegen Real Madrid is ook de schwung weer aanwezig. Of die weg was? Natuurlijk niet helemaal, maar die 6-2 nederlaag doet wel wat met een selectie. Na zo'n afstraffing zit je natuurlijk in een mentaal dipje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen