Twente kan ook tweede jaar in Eerste Divisie financieel overleven

27 februari 2019, 00:00

Goed nieuws voor FC Twente: mocht de club ook volgend seizoen nog in de Eerste Divisie spelen, dan kan het financieel overleven. Dat is dinsdag gebleken tijdens een avond voor de sponsoren, georganiseerd door de TOS: de Twentse Ondernemers Sociëteit. In totaal was daar veertien miljoen euro voor nodig en waar de teller bleef steken op 12,6 miljoen, is de laatste 1,4 miljoen euro bijna helemaal binnengehaald.

Dat schrijft RTV Oost. Er is volgens dat medium nog twee ton nodig om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen, maar TOS-voorzitter Cees Brinkman heeft er alle vertrouwen in dat dát ook daadwerkelijk gaat lukken. In totaal kwamen er zo'n honderd mensen, die allemaal minimaal tien duizend euro inlegden. "Dit zijn mensen die het kunnen lijden. FC Twente heeft wel de intentie om het terug te betalen, maar dat zal niet direct gebeuren", aldus Brinkman. "We hebben ook tegen mensen gezegd dat ze niet mee moeten doen als ze hun geld snel terug willen zien." 

Met al dat geld wordt bovendien gewerkt aan een schuldsaneringsplan van FC Twente, dat de goede kant op gaat. Hoewel de Tukkers momenteel met een voorsprong van elf punten (!) bovenaan staan in de Eerste Divisie, kan het geld ook worden aangewend voor een tweede jaar op het tweede niveau van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen