Schokeffect bij Leicester City ondanks eerste goal voor Pröpper

26 februari 2019, 22:41   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 22:55

Davy Pröpper en Jürgen Locadia (als invaller) zijn slachtoffer geworden van het 'schokeffect' bij Leicester City. Met de nieuwe coach Brandan Rodgers op de tribune won The Foxes in eigen huis van het Nederlandse getintte Brighton & Hove Albion. De aansluitingstreffer van Pröpper was niet genoeg voor een punt: 2-1. Verder waren er zeges voor Newcastle United, Everton én Huddersfield Town. 

De Nederlander nam de bal knap in het volle zestienmetergebied aan en schoot na ruim een uur voetballen raak in de verre hoek. Het was echter slechts de 2-1, want Demarai Gray (treffer bij de tweede paal) en Jamie Vardy (hard schot van dichtbij) hadden Leicester City op het goede spoor gezet. Een bijzonderheid, want in de laatste zeven duels werd er niet meer gewonnen.

En daardoor werd Claude Puel eerder deze week ontslagen. Rodgers werd vlak voor het duel officieel aangesteld en de coach zat dan ook op de tribune als aandachtige toeschouwer. Het had het gewenste schokeffect, want ondanks het inbrengen van Locadia meteen na Pröpper aansluitingstreffer - zijn eerste goal namens Brighton overigens - won Leicester eindelijk weer eens.

Cardiff City - Everton 0-3

Met Maarten Stekelenburg negentig minuten op de bank kende Everton een reguliere avond op bezoek bij Cardiff City. Dankzij twee treffers van IJslander Gylfi Sigurdsson boekte Everton een simpele overwinning. Door zijn dubbelslag staat de recordaankoop van Everton bovenaan de lijst IJslandse topscorers in de Premier League (57). Eidur Gudjohnsen stond namelijk op 55 treffers. Dominic Calvert-Lewin bepaalde in de slotfase nog de eindstand op 0-3. 

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers 1-0

Ongekende weelde dinsdagavond voor Huddersfield Town. Met Terence Kongolo in de basis en Juninho Bacuna als invaller binnen de lijnen hield de hekkensluiter Wolverhampton op de nul. Zelf kwam het - anders dan in zes van de laatste zeven duels het geval was - wél tot scoren. Steve Mounié bezorgde Huddersfield, dat sinds 1 december 2018 nog maar één punt pakte, de verrassende overwinning. Ondanks het lichtpunt lijkt degradatie uit de Premier League onafwendbaar voor de Nederlanders van Huddersfield. 

Newcastle United - Burnley 2-0

Newcastle United boekte een belangrijke overwinning op concurrent Burnley in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd Burnley verslagen, mede dankzij een wereldgoal van Fabian Schär. Hij ramde de bal na ruim twintig minuten keihard via de binnenkant van de paal binnen. Sean Longstaff verdubbelde voor rust de score en ondanks het inbrengen van Peter Crouch, die nog kansen kreeg én geel pakte, konden de bezoekers daar in de slotfase weinig meer tegenin brengen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen