Spitse en Miedema kunnen record pakken, Martens een jubileum

26 februari 2019, 18:30   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 18:38

Voor Sherida Spitse kan het duel in de Algarve Cup woensdag tegen Spanje zeer bijzonder worden. De middenvelder van de Leeuwinnen wordt namelijk alleen de all time recordinternational van Nederland als ze in actie komt tijdens het toernooi in Portugal. De verwachting is dat ze zeker gaat spelen, aangezien er bij de eerstvolgende thuisinterland van de dames wordt stilgestaan bij haar jubileum.

Momenteel staat ze na haar optreden tegen Zuid-Afrika nog op gelijke hoogte met recordinternational Annemieke Kiesel-Griffioen, die eveneens 156 duels heeft gespeeld. Met speelminuten tegen Spanje - of later in het toernooi - heeft Spitse het record dus alleen in handen. Tegen Mexico, op 5 april 2019 in het Gelredome, wordt er 'uitgebreid stilgestaan' bij deze bijzondere mijlpaal voor Spitse.

Jubileum Martens

Ook voor Lieke Martens kan het toernooi om de Algarve Cup bijzonder worden. De aanvaller van FC Barcelona staat momenteel op 98 interlands en kan ondanks haar relatief jonge leeftijd (26) al de grens van honderd duels passeren. Daarmee zit ze overigens nog niet in de top-tien van meeste interlands.

Vivianne Miedema kan óók een record pakken, maar moet dan wel flink gaan scoren: nummer één Manon Melis (59 goals) staat nog vijf treffers voor op de Arsenal-spits (54 goals) op de all time topscorerslijst van de Nederlandse vrouwen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen