Venema ambitieus bij Utrecht: "Ik wil hier de eerste spits worden"

26 februari 2019, 18:00

Nick Venema wil de eerste spits worden van FC Utrecht. De negentienjarige aanvaller verlengde dinsdag zijn contract in de Domstad en heeft daar maar één missie. "Ik wil hier de eerste spits worden, verder denk ik voorlopig nog nergens aan", verzekert hij.

Vooralsnog geeft Dick Advocaat echter nog de voorkeur aan anderen, bijvoorbeeld Michiel Kramer of Jean-Christophe Bahebeck. "Trainer Advocaat heeft mij wel een paar punten gegeven waar ik beter in kan worden. Daar werk ik dus aan op de trainingen en in wedstrijden", legt Venema uit op de website van zijn management, Soccervision.nl. "Zijn assistent Marinus Dijkhuizen kent de kneepjes van het vak van spits en geeft mij ook regelmatig kleine tips die van pas kunnen komen, dus zo merk ik wel dat ik steeds beter word."

De verbintenis van Venema liep tot en met 2021, maar werd opengebroken en verlengd tot en met 2023 bij de club waar hij zo snel mogelijk eerste spits wil worden. Venema: "Verdere doelen heb ik voorlopig niet echt. Jong Oranje? Dat zou super zijn, maar het enige dat ik kan doen is het laten zien bij FC Utrecht. Dan komt de rest vanzelf wel."

Lees ook: Venema gelooft in toekomst en verlengt bij Utrecht

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen