Sarri weet nog niet of hij Kepa laat starten tegen Tottenham

Sarri weet nog niet of hij Kepa laat starten tegen Tottenham

26 februari 2019 – Chelsea-manager Maurizio Sarri weet nog niet zeker of hij keeper Kepa Arrizabalaga gaat opstellen in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur. De doelman weigerde in de League Cup-finale tegen Manchester City om van het veld te komen en kreeg voor die actie een boete van de club. En misschien kost het hem dus ook wel zijn basisplaats."Hij heeft sorry gezegd tegen de technische staf. Dat was niet genoeg", aldus Sarri over de boete. "En hij heeft ook sorry gezegd tegen de spelers en de club. Het was een ongebruikelijke situatie, de spelers waren geschrokken. Het was onmogelijk voor mij om onmiddellijk te reageren. Het was uiteindelijk de beslissing van de club om hem een boete te geven."

Zelf had de coach namelijk geen boete opgelegd. "Ik wil geen keeper met kramp straffen", aldus Sarri, die nog wel achter zijn geplande wissel staat. "Caballero kent alle spelers in Manchester. Ik dacht dat het beter was om een fitte doelverdediger te hebben, in goede conditie." Toen Kepa niet naar de kant kwam, werd de Italiaan woedend en liep even weg. "Ik ging door de tunnel omdat ik een minuut nodig had om tot mezelf te komen."

Door de actie staat Sarri zeker niet minder onder druk dan voor de verloren finale. "Ik me ondermijnd voel? Nee. Maar Kepa heeft een fout gemaakt, daar zijn gevolgen aan. Als hij keept, moet hij er klaar voor zijn. Maar als hij ook op de bank begint, moet hij daar ook klaar voor zijn."

Lees ook: Chelsea straft wisselweigeraar Kepa met inhouden van salaris

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 januari 2020

  2. zondag 26 januari 2020

  3. zaterdag 25 januari 2020