De Ligt: "Van Persie en Jørgensen technisch goede spitsen"

De Ligt: "Van Persie en Jørgensen technisch goede spitsen"

26 februari 2019 – Robin van Persie of  Nicolai Jørgensen als tegenstander, het maakt Matthijs de Ligt weinig uit. Eén van beiden zal woensdag in de halve finale van de beker in de spits starten van Feyenoord. "Het zijn technisch goede spitsen, beiden zijn ook redelijk groot", zegt de Ajax-captain over de twee Feyenoorders."Jørgensen is misschien iets sneller, Van Persie is misschien behendiger aan de bal", aldus De Ligt op de persconferentie van Ajax. "Het wordt ongetwijfeld een zware kluif. De vorige keer tegen Feyenoord lag denk ik vooral het probleem bij de diepgaande middenvelders zoals Jens Toornstra en Tonny Vilhena. De druk op onze defensie werd daardoor groot en weet je dat een ploeg als Feyenoord dat afstraft."

De aanstaande Klassieker staat in het teken van het bereiken van de bekerfinale. "Daarbij zit de 6-2 ook nog in ons achterhoofd", bekent De Ligt. "We willen winnen, dit is voor ons een kans om een finale te spelen. Dan treffen we nu ook nog Feyenoord in De Kuip, we zijn er extra op gebrand."

Ajax wil het duel ook gebruiken om in de flow te blijven. "Na de winterstop hebben we gelijkgespeeld en verloren. Daarna hebben we gewonnen van VVV-Venlo, NAC Breda en ADO Den Haag en PSV verliest punten. Het gat is nu twee punten, en we staan in de halve finale van de beker en Real komt er nog aan. Ik denk dat er opportunisme heerst, maar dat moet niet leiden tot zelfoverschatting. Ik denk dat we in een flow zitten en we hopen dat we dat door kunnen trekken."

Lees ook:
- Ten Hag: "Dat Feyenoord kwetsbaar is op plekken, is ook duidelijk"
- Feyenoord met achterhoede problemen richting Klassieker

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020