Ten Hag: "Dat Feyenoord kwetsbaar is op plekken, is ook duidelijk"

26 februari 2019, 13:56

In de voorbereiding van Ajax op het bekerduel met Feyenoord is ook de 6-2 nederlaag van vorige maand aan de orde geweest. "Die tweede helft speelden we dik onder de maat, maar ik ben ook de eerste fase van de wedstrijd niet vergeten", zegt Erik ten Hag.

"Het plan verliep goed, maar een drietal momenten was bepalend", blikt Ten Hag dinsdag terug op de persconferentie. "Wat we daar in de tweede helft aan het doen waren, hoort niet bij Ajax. Dat was ongedisciplineerd. Feyenoord won dik verdiend, morgen moet dat anders. We weten wat we verkeerd hebben gedaan. Het gaat nu meer om waar de bedreigingen en kansen liggen. We zijn nu weer een aantal weken verder, Feyenoord ook. Sommige nuances zullen anders liggen."

Belangrijk verschil ten opzichte van de competitiewedstrijd is Nicolas Tagliafico. De Argentijn ontbrak destijds, maar is er woensdag bij. "Die is dit soort wedstrijden gewend. Hij brengt agressiviteit, gif en dat straalt af op de rest van de ploeg", aldus Ten hag, die zijn strijdplan geheim houdt. "Maar dat Feyenoord kwetsbaar is op bepaalde plekken, is ook duidelijk. Ze zijn grillig en wisselvallig, maar dat ze goed kunnen zijn hebben ze zondag tegen PSV bewezen."

In de spitspositie kwam Ten Hag dit seizoen al met diverse varianten en zondag tegen ADO Den Haag liet hij Donny van de Beek in een meer controlerende rol spelen, wat ten koste ging van Lasse Schöne. "We benaderen per wedstrijd wat nodig is. Met Van de Beek in een controlerende rol dachten we dat we ADO in de problemen zouden brengen, dat bleek ook. Donny werd opgevangen door El Khayati, die daardoor niet in zijn kwaliteit kwam. Zo moet je het per wedstrijd bekeken. Onze speelwijze staat overeind, dat proberen we dagelijks te perfectioneren."

Ten Hag zal ook rekening houden met Feyenoord. Bij de Rotterdammers is de vraag wie de geschorste Sven van Beek vervangt en wie in de spits start, Nicolai Jørgensen of Robin van Persie. "We zijn op alle scenario's voorbereid. Natuurlijk probeer ik in het hoofd van Gio te komen. Je hebt bepaalde verwachtingen, maar ik kan net even wat anders denken. Tegen PSV hebben we gezien dat Jørgensen een sterke partij speelde."

Lees ook: Van Bronckhorst zoekt oplossing voor defensieve problemen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen