Venema gelooft in toekomst en verlengt bij Utrecht

26 februari 2019, 13:12   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 16:22

Nick Venema heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd. De negentienjarige spits is nu tot medio 2023 verbonden aan de Domstedelingen. Zijn oorspronkelijke contract liep inclusief een optie door tot medio 2021. "De duur van de nieuwe verbintenis zegt iets over het vertrouwen dat wij in Nick hebben en vice versa", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

Echter onder Dick Advocaat weet Venema maar geen basisplaats te bemachtigen. Jean-Christophe Bahebeck of Michiel Kramer krijgt de voorkeur in de spitspositie, en niet de publiekslieveling. Desondanks maakte hij in tien optredens - voornamelijk als invaller - vier doelpunten in de hoofdmacht. Als spits van Jong FC Utrecht scoorde Venomenema dertien keer.

"Nick is een aanvaller met specifieke kwaliteiten. Hij is uitgerust met snelheid en scorend vermogen; twee voor een spits heel belangrijke wapens in het moderne voetbal", zegt Zuidam op het clubkanaal van Utrecht. "Wij zijn er van overtuigd dat Nick bij ons de volgende stappen kan maken en het maakt ons trots dat we de toekomst tegemoet gaan met een speler uit eigen regio en eigen opleiding, die bij het publiek bijzonder geliefd is. Nick past, qua voetbal en persoonlijkheid, bij FC Utrecht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen