Spoorboekje: El Clásico, De Klassieker, statement PEC en Kepa

27 februari 2019, 17:30

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 27 februari.

Nieuws

{image[330220][right-half][]}Oranjevrouwen beginnen aan Algarve Cup

De Oranjevrouwen vervolgen hun voorbereiding op het aanstaande WK met de Algarve Cup. Het traditioneel sterk bezet toernooi begint voor de Europees kampioen met een wedstrijd tegen Spanje. De tweede en laatste groepswedstrijd speelt Oranje maandag tegen Polen. Nederland bereikte vorig jaar voor het eerst de finale, maar werd de eindstrijd tegen Zweden vanwege hevige regenval niet gespeeld. Hoe ver komt het elftal van Sarina Wiegman deze editie? Alle duels zijn LIVE te volgen via FCUpdate.nl.

PEC Zwolle naar de rechter?

PEC Zwolle kreeg dinsdagavond geen bevredigend antwoord van de arbitragecommissie: de club diende een bezwaar in tegen het verplaatsen van het duel met Ajax, dat dinsdagavond werd behandeld. Een uitspraak kwam er echter niet, want de arbitragecommissie voelde zich niet bevoegd om een uitspraak te doen in deze zaak. En dus kan de club alleen nog naar de rechter stappen. Daarover komt men vandaag met een statement.

Wedstrijden

Feyenoord - Ajax (20.45 uur)

Alle ogen van voetbalminnend Nederland zijn vanavond gericht op De Kuip. Een maand na de sensationele 6-2 zege van Feyenoord op Ajax, gaan beide ploegen op herhaling, met als inzet de bekerfinale. Kan Feyenoord opnieuw boven zichzelf uitstijgen, of revancheert Ajax zich in het hol van de leeuw?

Real Madrid - FC Barcelona (21.00 uur)

De eerste van de twee Clásico's in vier dagen tijd. In Bernabéu bepalen Real Madrid en FC Barcelona wie de finale van de Copa del Rey bereikt. Na de 1-1 aan het begin van deze maand ligt alles nog open. Destijds maakte Lionel Messi pas na een uur zijn opwachting. In de return zal La Pulga zeker starten. En hij is in vorm: dankzij zijn vijftigste hattrick loodste Messi Barça zaterdag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/296887/primera-division-sevilla-fc-fc-barcelona/,_blank,langs Sevilla].

Chelsea - Tottenham Hotspur (21.00 uur)

De stofwolken rondom wisselweigeraar Kepa zijn amper opgetrokken, of Chelsea mag weer aan de bak. Na de verloren League Cup-finale tegen Manchester City ging het alleen maar over Kepa, die tot woede van Maurizio Sarri niet gewisseld wilde worden. Achteraf spraken beiden van een misverstand [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346576/chelsea-straft-wisselweigeraar-kepa-met-inhouden-van-salaris/,_blank,en deelde Chelsea een boete uit aan de doelman]. Maar pruimt Chelsea's achterban Kepa nog wel en staat hij überhaupt in de basis?

Voetbal op tv

18.00 uur: Nederland - Spanje, Veronica - live verslag van duel op Algarve Cup

19.25 uur: Erzgebirge Aue - FC Köln, FOX Sports 4 - live verslag van 2. Bundesliga-duel

20.30 uur: Real Madrid - FC Barcelona, Ziggo Sport Select - live verslag van halve finale Copa del Rey

20.45 uur: Feyenoord - Ajax, FOX - live verslag halve finale KNVB Beker

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen