Benzema leeft op na vertrek Ronaldo: "Nu ben ik de aanvalsleider"

25 februari 2019, 17:28

De afgelopen jaren was hij zelden onbetwist, maar de tijden veranderen voor Karim Benzema. Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is de 31-jarige Fransman opgestaan als speler van wie de doelpunten moeten komen bij Real Madrid. Zijn nieuwe 'rol' doet hem goed, vertelt hij in een interview met France Football.

Benzema maakte afgelopen weekend zijn twintigste doelpunt van het seizoen. "Hiervoor was er iemand die ieder seizoen vijftig doelpunten maakte en had ik een rol als aangever. Ik speelde in dienst van Ronaldo en we vormden een goed duo. Ik zocht hem altijd op en probeerde hem aan nog meer doelpunten te helpen. Nu ben ik de aanvalsleider en is het aan mij om het verschil te maken. Ik ben erg blij, want ik kan nu mijn eigen spel spelen", aldus de Fransman.

Benzema scoorde vorig seizoen slechts twaalf keer en het seizoen daarvoor negentien maal. Met nog een behoorlijk aantal wedstrijden te spelen heeft hij zich ten opzichte van de vorige jaargangen al verbeterd. Ook was Benzema goed voor zeven assists. "Het gaat voor mij als aanvaller niet alleen om het maken van doelpunten. Het voetbal wordt steeds meer een compilatie van statistieken. Er zijn ook aanvallers die ruimtes maken, het team beter laten voetballen, kansen aan medespelers gunnen en de tegenstander moe maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen