Vliegtuig met Sala aan boord had nooit mogen opstijgen

25 februari 2019, 17:16

Het neergestorte vliegtuig met Emiliano Sala aan boord had nooit mogen opstijgen. Dat blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Air Accidents Investigation Branch (AAIB). Piloot David Ibbotson had geen vergunning om passagiers te vervoeren, er waren fouten in het vluchtplan en het toestel had vanwege het slechte weer nooit mogen opstijgen.

Sala overleed op 21 januari toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City. Boven Het Kanaal stortte het vliegtuig neer, waarbij de Argentijnse aanvaller en de piloot om het leven kwamen. Het lichaam van Sala is gevonden en geborgen, maar er is nog geen spoor van het lichaam van de piloot.

De onderzoekers hebben niet achterhaald waarom het toestel is neergestort. Wel is duidelijk dat Ibottson vlak voordat het het noodlottig ongeval plaatsvond om een daling vroeg. Een paar minuten na het verzoek stortte het vliegtuig binnen twintig seconden honderden meters neer. Het vliegtuigwrak werd dertig meter gevonden van de plek waar de laatste radarsignalen zijn opgepikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen