Speler van de Week: Vermeer solliciteert weer naar Oranje

25 februari 2019, 16:09   Bijgewerkt: 25 februari 2019, 21:26

Zelf is hij er niet zo mee bezig, maar een rentree in het Nederlands elftal lonkt voor Kenneth Vermeer. De 33-jarige doelman staat door een blessure van Justin Bijlow weer onder de lat bij Feyenoord en heeft zijn geblesseerde collega snel doen vergeten. Met een aantal cruciale reddingen hield hij zijn ploeg zondag op de been tegen PSV, wat hem Speler van de Week bij FCUpdate.nl maakt.

Na barre tijden breekt het zonnetje door voor Vermeer. De ervaren keeper is de laatste jaren nauwelijks aan de bak gekomen in Rotterdam. De donkere periode begon met een achillespeesblessure in 2016, waardoor hij meer dan een half jaar uit de roulatie lag. Eenmaal hersteld belandde Vermeer op de bank omdat Giovanni van Bronckhorst vasthield aan routinier Brad Jones. Vermeer sprak zijn vertrekwens uit, werd een half seizoen aan Club Brugge verhuurd en moest daarna wederom genoegen nemen met een reserverol – dit keer achter Bijlow.

De een zijn dood is de ander zijn brood, want door de blessure van Bijlow krijgt Vermeer – voor een langere periode – de kans om wéér te zien wat hij in huis heeft. Het keepen is hij nog niet verleerd, zoveel is duidelijk geworden de afgelopen tijd. De oud-Ajacied maakt week in week uit een prima indruk en laat zien dat hij eigenlijk veel te goed is om slechts de bank warm te houden. Bijlow heeft de toekomst, maar was het niet beter geweest als Van Bronckhorst dit seizoen Vermeer zijn eerste doelman had gemaakt?

Over een maand staan voor Oranje de eerste EK-kwalificatiewedstrijden in de planning. Houdt Vermeer zijn goede vorm vast, dan kan bondscoach Ronald Koeman eigenlijk niet om de Feyenoord-doelman heen. Want de keuze achter Jeroen Zoet en Jasper Cillessen is zeer beperkt. En op lange termijn: de goalie wil geen tweede viool spelen in Rotterdam-Zuid: wie verlost hem na dit seizoen?

Uitleg Speler van de Week

Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen