Kepa spreekt van 'misverstand in heetst van de strijd' na rel

Kepa spreekt van 'misverstand in heetst van de strijd' na rel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 februari 2019 – Keeper Kepa Arrizabalaga heeft zich in een statement uitgelaten over de bizarre keeperssoap in de League Cup-finale tussen Chelsea en Manchester City. Hoewel de Spaanse keeper naar de kant werd gehaald door Maurizio Sarri, besloot hij om te blijven staan. In navolging van zijn Italiaanse coach sprak hij van 'een misverstand in het heetst van de strijd'.

Dat schrijft hij via zijn twitteraccount. "Ik heb spijt met hoe het de laatste minuten zijn weergegeven", schrijft hij. "Ik heb geen enkele intentie gehad om de coach te negeren of zijn beslissingen te negeren. Alles is een misverstand in het heetst van de strijd om een titel. De coach dacht dat ik niet verder kon spelen en ik juist wilde duidelijk maken dat ik wél kon verder spelen om het team te helpen."

Dat lukte niet geweldig, want de Spaanse goalie stopte slechts één strafschop, terwijl hij de bal van Sergio Agüero zeker had moeten keren. De 'wel of geen wissel' zorgde voor extreem veel commotie: Sarri was woedend aan de zijkant van het veld, terwijl invaller Willy Caballero weer kon gaan zitten. De scheidsrechter van dienst moest vertellen dat Kepa niet naar de kant zou komen. Veel Engelse analisten zeiden dat een verdere samenwerking onmogelijk was tussen Sarri en Kepa. "Maar ik heb het volledige respect voor hem en zijn autoriteit. De manier waarop het naar buiten is gekomen, dat was niet mijn intentie."

Een bijzonder statement, aangezien hij het bord met zijn nummer dat omhoog ging van de vierde man compleet negeerde. Sarri liet zijn pupil echter niet vallen na het duel en sprak eveneens van een misverstand. "Maar we moeten wel praten", zei de coach.

Lees ook: Sarri verliest League Cup-finale én aanzien door een bizarre soap

Reacties

gerelateerd