Real Madrid dankt arbiters na zeer moeizame zege op Levante

Real Madrid dankt arbiters na zeer moeizame zege op Levante

24 februari 2019 – Real Madrid is zondag meer dan door het oog van de naald gekropen op bezoek bij Levante. De Koninklijke, die het duel met tien man eindigde na twee gele kaarten voor Nacho, had twee penalty's nodig, beide dubieus gegeven in overleg met VAR, om af te rekenen met de nummer dertien in La Liga. Karim Benzema en Gareth Bale waren vanaf elf meter trefzeker en deden de gelijkmaker van Roger Martí ongedaan (1-2).Zodoende blijft Real Madrid in het spoor van Atlético Madrid en wordt de achterstand ten opzichte van FC Barcelona - dat won van Sevilla - niet groter. Het ging echter bijzonder moeizaam, want pas nadat er een bal tegen de hand van een Levante-verdediger werd aangeschoten, kwam Real Madrid op voorsprong. Benzema bleef vlak voor rust vanaf elf meter rustig, al hadden de bezoekers wel geluk dat Róber vlak daarvoor slechts de paal raakte.

Roger Martí, die na de 0-1 ook al het aluminium had geraakt, zorgde na een uur voetballen echter alsnog voor de terechte gelijkmaker namens de thuisploeg. Hij werkte een voorzet van José Luis Morales binnen en stuurde de bal naar de verre hoek. Real stond flink onder druk - Levante gaf wat dat betreft het goede voorbeeld aan Ajax - waarop Santiago Solari aanvaller Gareth Bale binnen de lijnen bracht.

De getergde Welshman kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner: niet met een prachtige omhaal zoals hij in de Champions League-finale als invaller deed, maar met een onterecht gegeven penalty. Na zijn treffer weigerde hij overigens te juichen: een statement naar trainer Solari, die hem wederom niet had opgesteld. In de slotfase kreeg Nacho zijn tweede gele kaart na een overtreding, net als de al gewisselde Rubén Rochina. De speler van Levante had kritiek op de leiding en kreeg zodoende zijn tweede gele en dus rode kaart.

Door de zege blijft Real op de derde plaats in La Liga en volgt het het voorbeeld van FC Barcelona en Atlético Madrid. Al zal de manier waarop Ajax een beetje hoop geven voor de return in de Champions League.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020