Sarri verliest League Cup én aanzien door een bizarre soap

24 februari 2019, 20:27   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 22:53

Het is Maurizio Sarri niet gelukt om de nijpende situatie bij Chelsea om te draaien. De League Cup-finale was een kans om het blazoen op te poetsen, maar liep uit op een fiasco tegen Manchester City. Niet alleen omdat er ruim verloren werd, maar omdat Sarri al zijn aanzien heeft verloren. Dat kwam door een soap met Kepa Arrizabalaga, die een wissel weigerde en zijn trainer in zijn hemd zette. In de strafschoppenserie kon hij het verschil bovendien niet maken.

In de 120 minuten voetbal op Wembley gebeurde er zeer weinig. Slechts vier doelpogingen vielen er te noteren in een saaie wedstrijd, die niet echt een winnaar verdiende. Toch kan gezegd worden dat Manchester City, dat vorig jaar ook al de League Cup pakte, de betere ploeg was. De formatie van Pep Guardiola had veel balbezit, maar slaagde er nauwelijks in om grote kansen te krijgen.

Kepa weigert wissel

Het duel op Wembley stevende af op penalty's, totdat er in de slotfase wat krankzinnigs gebeurde. Bij de gemiste kans van Agüero in de 117e minuut moest keeper Kepa Arrizabalaga zich dusdanig strekken dat de kramp erin schoot. Trainer Sarri wilde hem wisselen, maar de Spaanse keeper weigerde dat. Wat volgde was een krankzinnige soap. De trainer bleef maar wuiven dat Kepa eruit moest, maar de Spanjaard bleef in zijn doel staan. Willy Caballero wilde als vervanger in het veld komen en stond al klaar, maar kon er niet in komen.

De Argentijnse routinier heeft een goede trackrecord als het gaat om penalty's stoppen, maar werd net als Sarri simpelweg in de steek gelaten door de eigenwijze Kepa. De gemoederen liepen zo hoog op, dat Sarri op een gegeven moment richting de tunnel beende. Hij stond op het punt om het stadion te verlaten, maar bedacht zich op het laatste moment en kwam toch terug. Tegen zijn wil in stond dus niet Willy, maar Kepa op doel tijdens de penaltyserie.

Chelsea faalt in serie

Belangrijker is echter dat de situatie van Sarri er slechter op geworden is. Niet omdat er weer verloren werd, de vierde nederlaag in vijf duels in Engeland, maar omdat de selectie en in het bijzonder doelman Kepa hem niet meer lijkt te steunen. Vermoedelijk is deze dubbele dreun de nekslag voor de Italiaanse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen