Zeer tevreden Van Bronckhorst neemt het op voor Van Beek

Zeer tevreden Van Bronckhorst neemt het op voor Van Beek

24 februari 2019 – Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is vol lof over zijn ploeg na het 1-1 gelijkspel tegen PSV. De Rotterdammers hadden in het Philips Stadion lange tijd de overhand, tot Sven van Beek na een uur een directe rode kaart kreeg. Ondanks de ondertalsituatie kwam Feyenoord op 0-1, waarna meteen de gelijkmaker viel. Vervolgens hielden de bezoekers knap stand."De manier waarop we hebben gespeeld is de manier waarop we horen te spelen, ongeacht de uitslag", complimenteert Van Bronckhorst zijn ploeg voor de camera van FOX Sports. "De eerste helft speelden we uitstekend en hadden we de controle. We creëerden kansen, maar we vergaten onszelf te belonen in een fase waarin we goals hadden kunnen maken."

Feyenoord kwam - nadat Van Beek rood had gekregen - op voorsprong door een knap doelpunt van Nicolai Jørgensen. Direct daarna kwam PSV door een goal van Hirving Lozano op gelijke hoogte. "Dat is natuurlijk te snel. Je weet dat PSV moet komen, dan moet je langer de voorsprong vasthouden en proberen iets in de counter te doen. Als de bal er dan binnen een minuut in ligt, weet je dat het moeilijk wordt. Maar ook in die fase zijn we niet in paniek geraakt en hebben het gelijke spel uitstekend verdedigd", gaat hij verder.

Van Beek kreeg een directe rode kaart omdat hij de doorgebroken Steven Bergwijn naar de grond trok. Dat maakte het voor Feyenoord niet makkelijker op. "Als speler maak je in een split-second een keuze. Dat geldt niet alleen voor Sven, maar voor iedereen. Dan maak je soms uit een reflex een bepaalde keuze", aldus Van Bronckhorst, die zijn verdediger niet wil openlijk afvallen. De trainer zal komende woensdag tegen Ajax geen beroep kunnen doen op Van Beek, die mogelijk wordt vervangen door Jeremiah St. Juste, die door een lichte blessure ontbrak in Eindhoven.

Het resultaat in Eindhoven geeft Van Bronckhorst een goed gevoel in aanloop naar de bekerkraker tegen Ajax. "We hebben vandaag bewezen heel goed te kunnen voetballen. Het niveau dat we vandaag halen is ook het niveau wat we woensdag nodig hebben", besluit Van Bronckhorst.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019