Vroege doelpunten helpen Arsenal aan plichtmatige zege

24 februari 2019, 17:04

Arsenal heeft zondag uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Het team van Unai Emery is door de remise van Manchester United tegen Liverpool en de winst om Southampton terug in de topvier. The Gunners wonnen simpel met 2-0 van Southampton.

Bij Arsenal zaten Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang op de bank, maar dat deerde de thuisploeg niet. Al vroeg in de wedstrijd deed de ploeg zaken. Alexandre Lacazette, die de laatste weken goed op dreef is in thuisduels, opende na zes minuten de score. Hij schoot raak op aangeven van Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër nam elf minuten het heft in handen en scoorde zelf de 2-0. Daarmee was het duel wel beslist.

Arsenal nam gas terug en zag Southampton in de tweede helft enkele keren gevaarlijk voor het doel verschenen. Toch won het thuisteam simpel met 2-0. Arsenal staat door de tweede zege op rij nu vierde, met een punt meer dan Man United. Southampton moet vrezen voor degradatie, want het staat op de achttiende plaats en dus onder de streep.