Rutten geeft laat gegrepen voorsprong weg tegen Club Brugge

24 februari 2019, 16:28

Fred Rutten heeft in eigen huis zondag een overwinning nog weggeven tegen Club Brugge. De ploeg van de Nederlandse coach kwam net als vorige week tegen Antwerp laat op voorsprong via Yannick Bolasie, maar ditmaal kwam het elftal met Stefano Denswiwil, Ruud Vormer en Sofyan Amrabat in de basis direct daarna nog langszij. Thibault Vlietinck bezorgde Rutten een kleine kater (2-2).

Vorige week bij Antwerp was winteraanwinst Bolasie nog matchwinner, toen hij diep in blessuretijd de winnende maakte. Tegen Club Brugge leek hij dezelfde rol te krijgen toen hij een haarfijne voorzet van Francis Amuzu verwerkte tot treffer (2-1) drie minuten voor tijd. Maar anders dan tegen Antwerp was er ditmaal ook nog tijd voor de tegenstander om te scoren. Thibault Vlietinck werd tussen de lijnen gebracht na de treffer en hij tikte vervolgens de 2-2 binnen.

Eerder was ook Jelle Vossen bij Club Brugge al ingebracht om de winnende te maken, want de bezoekers, die tweede staan op de ranglijst, waren veel sterker aan de bal. Niet voor niets was de vroege openingstreffer dan ook voor Club Brugge: Wesley werkte na vijf minuten al binnen. De gelijkmaker van Bolasie, na ruim een half uur, viel redelijk uit het niets. Hij schoot knap binnen in de verre hoek.

Hoewel Vormer en co. de overhand hadden in het duel, had Rutten met zijn ploeg een flinke stap kunnen zetten naar de play-offs als de late zege nog was binnengesleept. Maar anders dan een week eerder werd niet Bolasie, maar opponent Vlietinck matchwinner. Ondanks de remise staat Anderlecht nog altijd zesde, de laatste plek die rechtgeeft op deelname aan de play-offs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen