Sparta laat in topper geen spaan heel van Go Ahead

24 februari 2019, 16:24   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 17:28

Sparta Rotterdam heeft zondagmiddag op overtuigende wijze de Eerste Divisie-kraker tegen Go Ahead Eagles gewonnen. De Rotterdammers lieten voor eigen publiek geen spaan heel van de concurrent, die op een 6-1 nederlaag werden getrakteerd. Door de zege stijgt Sparta naar de tweede plaats, Go Ahead Eagles staat nu vierde.

Op het Kasteel was de tweede plek de inzet van de topper tussen Sparta en Go Ahead Eagles, die de titel al een beetje uit het hoofd hebben gezet. FC Twente is namelijk in blakende vorm en heeft een enorm gat met de concurrentie geslagen. De tweede plaats en daarmee de meest gunstige positie voor de play-offs en lijkt zodoende het hoogst haalbare voor de clubs.

Sparta begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al na zes minuten op voorsprong door een goal van Halil Dervisoglu. Het bleek het startschot van een doelpuntrijke wedstrijd. Nog voor rust prikte de thuisploeg er twee bij. Adil Auassar en Mohamed Rayhi zorgden ervoor dat de kraker in Rotterdam al voor rust werd beslist.

De teneergeslagen bezoekers werd na rust op nog eens drie doelpunten getrakteerd. Abdou Harroui tekende voor de vierde Sparta-treffer en Dervisoglu completeerde vervolgens zijn officieuze hattrick. Richard van der Venne had in de tussentijd een eretreffer gemaakt voor Go Ahead, dat de wedstrijd met tien man eindigde. Niet door een rode kaart, maar doordat de bezoekers door hun wissels heen waren op het moment dat Jeff Stans twintig minuten voor tijd geblesseerd raakte.