Schöne trots op evenaring van record Lerby: "Fantastisch"

24 februari 2019, 15:59

Lasse Schöne kwam zondagmiddag als invaller binnen de lijnen bij Ajax op bezoek bij ADO Den Haag. En dat betekende zijn 269ste optreden bij de Amsterdammers en daardoor is hij mede-recordhouder met Søren Lerby als het gaat om wedstrijden in het eerste als buitenlandse speler. "Een fantastisch record", zei de Deen.

Tegenover FOX Sports ging hij in op zijn record. "Het zijn niet de minste namen die op de lijst staan. Dus ik ben er heel blij en trots op", glimlachte Schöne. Dat hij dat moest doen als invaller, kwam niet als een verrassing. "Ik had het wel al een aantal dagen in de gaten. Dus ik kon er aan wennen. Waaraan ik dat merk? Gewoon, een gevoel. Moeilijk uit te leggen."

Vanaf de bank zag de routinier hoe zijn ploeggenoten het voor rust moeilijk hadden in de Hofstad. "Dan zit je niet lekker achter je achterkomt. Gelukkig wordt het nog 1-2, dan ga je heel anders de kleedkamers in." In de tweede helft liep Ajax uit naar uiteindelijk een 1-5 overwinning, Schöne kwam een kwartier voor tijd in de ploeg van Dusan Tadic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen