Ten Hag lovend over optreden Van de Beek en Dolberg

24 februari 2019, 15:12

Erik ten Hag is te spreken over het optreden van Donny van de Beek en Kasper Dolberg tegen ADO Den Haag (1-5). De Ajax-trainer zag het tweetal een belangrijke rol vervullen. Van de Beek speelde een sterke wedstrijd en nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Dolberg versierde een strafschop en scoorde ook.

Doordat Lasse Schöne op de bank startte, had Van de Beek een iets defensievere rol dan gewoonlijk. "Hij heeft het prima ingevuld, zoals we hadden verwacht. Hij kwam er een paar keer uitstekend door, het doelpunt is daar een voorbeeld van", aldus Ten Hag tegen FOX Sports. "ADO is een lastige klip, maar we hebben het prima gedaan. Op het stroperige veld was het best lastig de opening te vinden. Als het allemaal iets sneller gaat, zijn ze uit elkaar te spelen. Desalniettemin hadden we de beste kansen."

Na de 1-1 versierde Dolberg een strafschop, waaruit Dusan Tadic de 1-2 maakte. De spits nam tien minuten voor tijd de 1-4 voor zijn rekening. "Hij staat er allereerst voor het scoren, dat heeft hij inmiddels tien keer gedaan. Mooie cijfers, maar hij kan denk ik nóg meer betekenen in het scoren en nóg gretiger zijn. Hij haalt er een penalty uit, een prima actie. In de balvastheid kan hij nog groeien. Soms dat hij dat heel goed, soms wat minder. Beugelsdijk en Kanon zijn fysieke spelers, dan kan hij nog meer zijn lichaam gebruiken, want het is een ontzettend atletische jongen. In het druk zetten en als aanspeelpunt heeft hij een belangrijke rol", zegt de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen