'Gio' geeft uitleg: "Ik wilde maar met één echte spits spelen"

24 februari 2019, 14:30

Robin van Persie begint zondagmiddag op de bank bij de topper tussen PSV en Feyenoord. Giovanni van Bronckhorst heeft ervoor gekozen om niet zijn aanvoerder, maar Nicolai Jørgensen in de punt van de aanval te zetten. Vlak voor de aftrap heeft de trainer zijn keuze voor de camera van FOX Sports toegelicht.

"We hebben deze week goed gekeken wat het beste zou zijn voor Robin. Vandaag wilde ik maar met één echte spits spelen en drie middenvelders, daarom heb ik voor Nico gekozen", aldus Van Bronckhorst, die het niet in zoveel woorden zegt, maar de captain lijkt te sparen voor het bekerduel met Ajax van woensdag.

Jeremiah St. Juste is er helemaal niet bij in Eindhoven. Hij kampt met een rugblessure. Jan-Arie van der Heijden keert daardoor als centrale verdediger terug in het basisteam van Feyenoord. "Het is altijd makkelijker om een links- en een rechtspoot in het centrum te hebben", doelt hij op de samenwerking met Sven van Beek. "Ik verwacht dat PSV ons onder druk zal zetten. Dat kun je met twee linkspoten achterin wat makkelijker pareren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen