Hofland: "In mijn ogen is het een duizend procent penalty"

24 februari 2019, 10:59

Pol van Boekel was zaterdagavond de gebeten hond bij Fortuna Sittard. De scheidsrechter leek de Limburgers in de slotfase een strafschop te geven, maar draaide zijn beslissing opvallend genoeg terug. Kevin Hofland is niet te spreken over het optreden van de arbiter, maar stelt dat zijn ploeg het zelf heeft weggegeven tegen sc Heerenveen.

Op het moment dat Fortuna Sittard de strafschop dacht te krijgen, stond het 2-4 voor de Friese bezoekers. De Limburgers stonden daarnaast met nog maar tien man op het veld. Het was Daniel Høegh die vlak voor tijd de overtreding op Andrija Novakovich leek te maken, maar op aanraden van de VAR besloot Van Boekel - die na de wedstrijd zijn eigen beslissing in twijfel trok - Fortuna toch geen strafschop toe te kennen.

"In mijn ogen is het een duizend procent penalty. Novakovich heeft de bal en wil 'm binnen schieten, maar wordt van zijn sokken geblazen. De scheidsrechter geeft een strafschop, maar blijkbaar is het er toch geen", baalt Hofland in gesprek met de NOS. Zijn ploeg kwam tegen Heerenveen met 2-0 voor, maar gaf vervolgens de wedstrijd helemaal uit handen. "We hebben met een bepaalde arrogantie gespeeld en dat moet er echt uit. We spelen op een niveau waarin je een voorsprong zakelijk moet uitspelen", stelt de trainer.

Fortuna is door de nederlaag naar de twaalfde plaats gezakt en heeft slechts twee punten voorsprong op nummer zestien FC Emmen. Het beloven spannende weken te worden voor de promovendus. "Alles staat dicht bij elkaar. We spelen voor handhaving, dan kom je in dit soort situaties terecht. Nu moeten we weer opstaan, de rug rechten en erin knallen", besluit Hofland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen