Gisteren gemist: Messi tovert, Van Boekel, uitzege De Graafschap

24 februari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 23 februari.

Van Boekel baart opzien met keuze: "Soms is het mindfuck"

Pol van Boekel baarde zaterdagavond opzien door een voor vrijwel iedereen overduidelijke strafschop voor Fortuna Sittard nog terug te draaien. Bij een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346465/heerenveen-wint-doelpuntrijk-duel-en-pakt-zeer-belangrijke-punten/,_blank,2-4 stand] gaf de arbiter vlak voor tijd een pingel aan de thuisclub na een overtreding van Daniel Høegh op Andrija Novakovich. De VAR mengde zich - eveneens verrassend - in het geheel, waarna Van Boekel terugkwam op zijn beslissing. "Achter het scherm staan, is soms een mindfuck", verklaarde hij zijn keuze. Zijn ongelukkige optreden bij FC Utrecht - PSV speelde ook nog door in zijn hoofd.

Voorlopig einde Stam-effect: De Graafschap pakt verdiende eerste uitzege van het seizoen

PEC Zwolle staat weer met beide benen op de grond: nadat de ploeg tegen ADO Den Haag zijn eerste nederlaag onder Jaap Stam incasseerde, werd er ook in eigen huis verloren van De Graafschap. Thomas Lam opende het bal met een eigen goal, Charlison Benschop en Delano Burgzorg bouwden de score verder uit. Op de eerste uitzege van de Achterhoekers viel niets aan te merken: De Graafschap speelde feller en frisser.

NAC en Groningen schieten te weinig op met doelpuntloze remise

In een rommelige maar boeiende wedstrijd zijn NAC Breda en FC Groningen zaterdagavond weinig opgeschoten met een doelpuntloos gelijkspel. De thuisploeg moest het vooral hebben van haar werklust, maar een doelpunt leverde het niet op. Eerder op de avond was er ook bij het duel tussen FC Utrecht en Excelsior [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346459/utrecht-en-excelsior-vervelen-publiek-met-doelpuntloos-gelijkspel/,_blank,niet gescoord]: daar waren vooral de Rotterdammers [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346466/poldervaart-blij-met-ontevreden-punt-soms-moet-het-meezitten/,_blank,blij mee]. 

Messi tovert en leidt FC Barcelona langs sterk Sevilla

FC Barcelona was lange tijd de mindere in het uitduel met Sevilla, maar de Catalaanse koploper beschikte eens te meer over de magie van Lionel Messi. De Argentijn, die de laatste weken niet eens zijn beste spel speelde, maakte drie prachtige treffers, gaf een ragfijne assist en poetste zo twee tegengoals van het sterk spelende Sevilla weg: 2-4.

Bayern moet Coman wéér missen: ditmaal vanwege hamstring

Slecht nieuws voor Bayern München: kort na zijn rentree is Kingsley Coman wederom geblesseerd geraakt. De aanvaller viel vorige week geblesseerd uit, maar stond tegen Liverpool sneller dan verwacht op het veld. Tegen Hertha BSC kwam hij zaterdag als invaller binnen de lijnen, maar ging het na acht minuten mis en moest hij opnieuw worden gewisseld. De diagnose: een hamstringblesure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen