Effectief Palace lijkt na winst bij Leicester uit degradatiezorgen

23 februari 2019, 20:24

Op bezoek bij Leicester City heeft Crystal Palace een zeer belangrijke overwinning geboekt. De gasten overleefden met Patrick van Aanholt in de basis en Jairo Riedewald als bankzitter legio kansen van de thuisploeg en waren zelf dodelijk effectief (1-4). Door de driepunter neemt Palace afstand van de rode degradatiestreep.

Het treffen tussen de nummer twaalf en vijftien van de Premier League was zeker voor de gasten een belangrijke. Het gat met Southampton, dat op de gevreesde achttiende plaats staat, was voor het beginsignaal maar drie punten. Een overwinning zou Crystal Palace in ieder geval voor een paar weken uit de degradatiezorgen.

Die winstpartij kwam er, al was het geen verdiende. Palace moest vooral terug op bezoek bij de The Foxes, maar kon vlak voor rust juichen toen Michy Batshuayi voor de voorsprong zorgde. Leicester bleef echter het doel van Guaita bestoken en de defensie, met Patrick van Aanholt als linksback, moest na een treffer van Johnny Evans in minuut 64 dan toch capituleren.

Daar waar een ommekeer in het duel aanstaande leek, toonde Palace karakter en koelbloedigheid. Via Wilfried Zaha kwamen de bezoekers enkele minuten na de tegentreffer weer op voorsprong: Zaha was attent en passeerde zodoende Kasper Schmiechel. Tien minuten voor tijd zorgde Luka Milivojevic voor de beslissing en vreugde in het Palace-kamp. Zaha prikte in extremis zelfs de 1-4 binnen.

Een sprongetje van de vijftiende naar de dertiende stek is zodoende een feit voor Palace. Het gat met Southampton is nu zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen