Messi tovert en leidt FC Barcelona langs sterk Sevilla

23 februari 2019, 18:14   Bijgewerkt: 23 februari 2019, 20:38

FC Barcelona was lange tijd de mindere in het uitduel met Sevilla, maar de Catalaanse koploper beschikte eens te meer over de magie van Lionel Messi. De Argentijn, die de laatste weken niet eens zijn beste spel speelde, maakte drie prachtige treffers, gaf een ragfijne assist en poetste zo twee tegengoals van het sterk spelende Sevilla weg: 2-4.

Dat het de wedstrijd van Messi zou worden, hadden de meesten na de openingsfase niet kunnen voorspellen. Sevilla kwam ijzersterk voor de dag, zette de Catalanen onder druk en dat resulteerde in een verdiende voorsprong. Na balverlies van, nota bene, Messi counterde Sevilla razendsnel en schoof Jesus Navas de eerste van de middag binnen.

Messi oogde vervolgens gebrand op revanche en die nam hij op onwaarschijnlijk mooie wijze. De Argentijn zag de bal na een voorzet net achter hem belandde, bedacht zich geen moment en volleerde de bal ongenadig hard en zuiver in de bovenhoek: 1-1.

Sevilla bleef echter rustig en dankzij het sterke optreden van onder meer Quincy Promes en Maximilian Wöber kwam de kwakkelende thuisploeg, die van de laatste elf competitieduels er slechts twee won, weer op voorsprong. Verdediger Gabriel Mercado tikte voor rust de 2-1 binnen.

Het was een terechte voorsprong, maar Messi besloot na rust zijn ploeg eens te meer op sleeptouw te nemen. Dat deed hij halverwege de tweede helft wederom op een fenomenale manier. De aanvaller, die de laatste weken zijn normale niveau maar mondjesmaat haalde, kreeg de bal na slecht uitverdedigen van Sevilla op de rand van de zestien voor zijn voeten en schoot met zijn zwakke rechter de bal stijf in de kruising.

Sevilla oogde aangedaan en uitgeput en Barça toonde zich na de tweede gelijkmaker de betere. Aan de hand van Messi kwam de koploper voor het eerst op voorsprong. Messi was de maker, uiteraard. Hij wipte de bal subtiel over de doelman en bezegelde het lot van Promes en co. Dat hij in blessuretijd Luis Suaréz voor het eerst in weken liet scoren met een lobje als assist, was ook een kunststukje: 2-4

Barça blijft zo koploper in La Liga en heeft nu tien punten voorsprong op Atlético Madrid. Voor Sevilla, dat vijfde blijft, wordt de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal nog een waar spektakel.